Face Upward - Widget
Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji so namenjeni seznanitvi kupcev z osnovnimi pogoji in postopki nakupa v spletni trgovini Danijel Šljivić s.p.

Prodaja in dostava blaga je možna na ozemlju Republike Slovenije.

Ob registraciji v spletni trgovini obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, ki si ga sam izbere. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Odposlano takoj

Vsi naročeni artikli, so na Pošto Slovenije oddani praviloma naslednji delovni dan, najkasneje pa drugi delovni dan po odaji naročila.  Za morebitne zamude Pošte Slovenije pri dostavi na vaš naslov ne odgovarjamo.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
- dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
- pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
- vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
- način plačila in dostave,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
- pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročanje

Naročanje poteka po internetu 24 ur na dan, vse dni v letu. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah. Naročila sprejemamo preko nakupa v spletni trgovini ali po e-pošti usnjenizdelki@gmail.com

Naročila po e-pošti usnjenizdelki@gmail.com morajo nujno vsebovati: ime in priimek naslovnika/plačnika, ulico, poštno številko in kraj, kontaktno telefonsko številko in e-naslov, ime artikla in ostale potrebne specifikacije kot so barva, velikost in drugo.

Po oddaji naročila v spletni trgovini ali po e-pošti kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna in bodo izpeljana. V primeru, da želite odstopiti od naročila, nas prosim obvestite v najkasneje treh urah po oddaji naročila, na elektronsko pošto usnjenizdelki@gmail.com

Spletna trgovina Danijel Šljivić s.p. si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo, za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in s podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V kolikor bi kupec že plačal po predračunu, mu v tem primeru vso kupnino vključno s stroški dostave nakažemo naslednji delovni dan. V kolikor kupec naročenih izdelkov na Pošti ne prevzame, dolguje podjetju Danijel Šljivić s.p. vse poštne stroške, ki so s tem nastali.

Načini plačila

Ponudnik (Danijel Šljivić s.p.) omogoča naslednje načine plačila:


- z gotovino ob prevzemu (le na Območju Republike Slovenije); v primeru plačila z gotovino ob prevzemu, poštarju izročite gotovino in Pošta bo za vas opravila plačilo. Pri plačilu z gotovino ob prevzemu plačate dodatno provizijo, po ceniku Pošte Slovenije.

 

- z nakazilom na račun Danijel Šljivić s.p., Zadrečka cesta 9, 3331Nazarje ,po ponudbi/predračunu; v primeru plačila na TRR, boste ob nakupu prejeli obvestilo z vsemi ustreznimi podatki o računu, kamor je potrebno opraviti nakazilo.

 

Cene

Vse cene izdelkov so označene v evrih (EUR). Cene ne vsebujejo DDV, ker mi nismo zavezanec za plačilo DDV. Označene cene veljajo v trenutku oddaje naročila in veljajo do dne objave novega cenika. Cene veljajo samo za nakup v spletni trgovini Danijel Šljivić s.p.. Cena ne vključuje dostave, za stroške dostave vam dodatno zaračunamo 5,50 eur na eno pošiljko.

Zavezanci za DDV ali kupci na izrecno željo so dolžni ob nakupu navesti tudi svojo davčno številko.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Ponudnik Danijel Šljivić s.p. skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja minimalna možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Dobavni roki

Vse pošiljke oddane delovni dan, najkasneje do 15 ure na Pošto odpremljeni praviloma še isti dan. V primeru plačila po predračunu se šteje, da je do 15. ure potrjeno nakazilo na račun podjetja Danijel Šljivić s.p.

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 2-5 dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili v 24-tih urah. 

Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi kontaktirate na usnjenizdelki@gmail.com . Z veseljem vas bomo obvestili koliko časa je potrebno čakati za želeni izdelek.

Artikle pošiljamo po naročilu. Dostavo za podjetje Danijel Šljivić s.p. opravlja pošta Slovenije.

 

Pošiljanje - podrobnosti

Dostavo nam zagotavljata Pošta Slovenije. Možnost je plačilo po povzetju Pošti Slovenije z gotovino.

V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili v 24-tih urah. 

Strošek pošiljanja je enoten in sicer 5,50 eur za eno pošiljko.

 

CENIK POŠTNIH STORITEV

 

Znesek, ki ga morate plačati za eno pošiljko je enoten 5,50 EUR, ne glede na težo in količino.

Vse naše pošiljke pošiljamo priporočeno, to pomeni, da vam bo poštar pošiljko predal v vaše roke in hkrati od vas zahteval podpis o prejemu pošiljke.

 

Pošiljanje - podrobnosti

Vsi naročeni artikli, so na Pošto Slovenije oddani praviloma naslednji delovni dan, najkasneje pa drugi delovni dan po odaji naročila.  Za morebitne zamude Pošte Slovenije pri dostavi na vaš naslov ne odgovarjamo. 

V primeru plačila po predračunu se šteje, da je do 15. ure potrjeno nakazilo na račun podjetja Danijel Šljivić s.p..

V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili v 24-tih urah. Artikle pošiljamo po naročilu. Dostavo za podjetje Danijel Šljivić s.p. opravlja pošta Slovenije.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Hranjenje blaga

Stranke obveščam, da je potrebno poslano blago,ki prispe na moj naslov, prevzeti v medsebojnem dogovorjenem roku.
Blago,ki se ne prevzame v razumnem roku se hrani 6 mesecev od prevzema na stroške lastnika. Po pretečenem roku se blago zavrže.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova usnjenizdelki@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Obveščanje

Ponudnik lahko predvidoma dvakrat, vendar ne več kot petkrat v mesecu po elektronski pošti svojim kupcem pošlje obvestilo o aktualni ponudbi. Prejemiki obvestil se od prejemanja le-teh lahko kadarkoli odjavijo preko povezave, ki je tudi del vsakega sporočila.

Danijel Šljivić s.p. © 2014

CR2