Face Upward - Widget
O nas

O nas

Od nekdaj sem imel v sebi sposobnost ročnih spretnosti, katere sem skozi čas postopoma odkrival … do ključnega trenutka. V obdobju finančne krize je postalo jasno, da si lahko pomagam le sam. Dolgo sem iskal tržno nišo, vendar je nisem našel ali bolje videl, čeprav je bila ves čas pred menoj, z menoj vsak dan na poti v službo, domov, v vrtec, trgovino, bencinsko črpalko in še kam.

Da, ozrl sem se v notranjost svojega vozila in tam našel, kar sem iskal. Priložnost. Upanje.

Splet okoliščin s težjo prometno nesrečo je prinesel nekoliko več prostega časa in tako se je začelo. V roke sem vzel stari izrabljeni volan iz omare ter ga z željo po obnovi postavil na mizo. Staro usnje na volanu sem olupil, na osnovi tega pa sem na novem kupljenem usnju izrezal identičen kroj. Nato sem štiri kose novega usnja po večkratnem merjenju, preverjanju na volanu enostavno zašil v celoto, da sem dobil obroč. Nov usnjen obroč sem zatem nataknil na volan in tako prvič dobil vpogled v usnjen izdelek, ki je prišel izpod mojih rok.

Volan sem še nekoliko dodelal, da so zašiti kosi usnja lepo sedli v gumo volana. Ker je bilo potrebno usnje tudi ročno zašiti sem skočil do bližnje trgovine s šiviljskim materialom in si nabavil ustrezne igle. S sukancem za usnje sem volan na notranji strani po predhodno navrtanih luknjah previdno zašil, tako da je nastala elegantna celota usnjenega volana. Višek usnja sem previdno s kirurškim nožem odrezal stran in pred seboj zagledal nov usnjen volan.

Šivi so pod prsti dajali občutek dolgih neskončnih tirnic. Usnje, prijetno na otip in lepo na pogled, je polepšalo notranjost mojega vozila in mi tako pri vsakdanji vožnji ponovno vrnilo nasmešek na obrazu. Za izdelavo sem porabil neverjetnih 16 ur v dveh dnevih. V tem trenutku se še nisem zavedal, da pred seboj držim svoj prvi izdelek, vstop v tržno nišo, ki sem jo v intenzivnem iskanju rešilne bilke tudi našel.

Kasneje sem se, po predhodnemu preverjanju znanja na svetovnem spletu, s polnim zagonom lotil še drugega zaprašenega volana iz kleti. Čas izdelave se je neverjetno skrajšal na 10 ur. Kvaliteto izdelave sem dvignil na višji nivo, saj sem začel usnje med seboj kombinirati z različnimi barvnimi kombinacijami in vrstami usnja.

V svojem in ženinem avtomobilu sem zamenjal in obnovil vse izrabljene usnjene komponente ter tako prihranil kar nekaj denarja. Z vsakim novim podvigom sem se izpopolnjeval, čas izdelave se je skrajšal na 5 ur, izdelki so postajali boljši. Predstavil sem jih svojim znancem in prijateljem, ki so me z optimizmom in navdušenjem podprli, da sem z delom nadaljeval in danes tukaj pred vami stoji spletna trgovina v kateri se predstavljam s svojimi izdelki.

Vsi izdelki so natančno, ročno obnovljeni z uporabo kvalitetnih materialov. Izdelke izdelujem sam po dogovoru z vsako stranko posebej.

Kje so meje? V bistvu jih ni. Obstaja samo začrtana pot, polna nepredvidljivih dogodkov, vzponov in padcev. Uspeh je zagotovljen, če si ga le želiš in si za to pripravljen tudi kaj narediti. Vse ostalo bo pokazal čas …

 

Danijel Šljivić s.p. © 2014

CR2